Φρικασέ
Φρικασέ

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 ½ κιλό αρνάκι από μπροστινό ή μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • ½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
  • 5 ματσάκια άνιθος χοντροκομμένος
  • 1-2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 αυγά
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1-2 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε το κρέας με το λάδι έτσι ώστε να πάρουν χρώμα τα κομμάτια από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας το φαγητό για 3΄- 4΄. Προσθέτουμε τα καρότα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ½ φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνουμε τον άνιθο, αν χρειάζεται λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με λίγο ζουμί. Χτυπάμε τα αυγά σε μπόλ με λίγο νερό, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών, συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λίγο ζουμί από το φαγητό, χτυπάμε ελαφρά και περιχύνουμε το φαγητό. Κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά. Σερβίρουμε αμέσως.