'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Φιλέτο κοτόπουλου με λεμόνι
Φιλέτο κοτόπουλου με λεμόνι

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 ασπράδια αυγού ελαφρώς χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα:
  • 1 ½ κουτάλι της σούπας κορν φλάουερ
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμόνι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο ginger
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βιολογικό ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινήστε με τη σάλτσα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμείξτε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Προσθέστε το ginger, τη σόγια και το ζωμό και φέρτε τη σάλτσα σε βρασμό. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να δέσει, ανακατεύοντας συχνά μην κολλήσει. Μέχρι η σάλτσα να γίνει, απλώστε μεμβράνη σε έναν πάγκο. Τοποθετήστε πάνω ένα στήθος κοτόπουλου, με ένα άλλο κομμάτι μεμβράνης σκεπάστε το και χτυπήστε το μαλακά με κάτι βαρύ. Γυρίστε το και από την άλλη πλευρά και επαναλάβατε μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου ενός εκατοστού. Κάντε το ίδιο για όλα τα στήθη. Αλατοπιπερώστε τα. Βουτήξτε τα στήθη στο ασπράδι και μετά στο αλεύρι. Τινάξτε να απομακρυνθεί το πλεονάζον αλεύρι. Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα στήθη σε δόσεις, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καφέ χρώμα. Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε τα στήθη σε πιάτα ρίχνοντας τη σάλτσα από πάνω και πασπαλίστε με μαϊντανό.