Λαχανικά με κατίκι
Λαχανικά με κατίκι
ΥΛΙΚΑ:
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. διάφορα λαχανικά βρασμένα al dente
- 1 κ.σ. διάφορα αρωματικά
- 150 γρ. κατίκι
- 2 αβγά χτυπημένα
- 2 κ.σ. βούτυρο για το ταψί
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο και το μισό τυρί και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος, μεταφέρουμε το μείγμα, απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και το ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.