Κοτόπιτα με μπεσαμέλ
Κοτόπιτα με μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ:
  • 3 αυγά
  • 1/2 κιλό φύλλο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1 μεγάλη κότα χωρίς πέτσα
  • 2 φλυτζάνια βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζετε σε μία κατσαρόλα την κότα να βράσει 

-Αφού βράσει κρατάτε λίγο ζωμό και ρίχνετε τα κρεμμύδια 

-Χτυπάτε τ΄αυγά 

-Μόλις η κότα και τα κρεμμύδια μείνουν με τη σάλτσα τους προσθέτετε το τυρί και τ΄αυγά και ανακατεύετε 

-Αλατοπιπερώνετε 

-Λιώνετε το βούτυρο 

-Βάζετε το μισό βούτυρο στο πλάι για το φύλλο 

-Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό 

-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο στην κατσαρόλα το αλεύρι ανακατεύποντας συνεχώς 

-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο 

-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε 

-Ρίχνετε στο μίγμα της κότας την μπεσαμέλ 

-Βουτυρώνετε το ταψί 

-Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο 

-Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα 

-Ρίχνετε την κότα και την απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω 

-Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο 

-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα 

-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό 

-Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο