Κοτόπιτα με μπεσαμέλ
- 3 αυγά
- 1/2 κιλό φύλλο
- 1 κρόκο αυγού
- 2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλυτζάνι νερό
- 1 μεγάλη κότα χωρίς πέτσα
- 2 φλυτζάνια βούτυρο
- αλάτι και πιπέρι
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
Βάζετε σε μία κατσαρόλα την κότα να βράσει
-Αφού βράσει κρατάτε λίγο ζωμό και ρίχνετε τα κρεμμύδια
-Χτυπάτε τ΄αυγά
-Μόλις η κότα και τα κρεμμύδια μείνουν με τη σάλτσα τους προσθέτετε το τυρί και τ΄αυγά και ανακατεύετε
-Αλατοπιπερώνετε
-Λιώνετε το βούτυρο
-Βάζετε το μισό βούτυρο στο πλάι για το φύλλο
-Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό
-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο στην κατσαρόλα το αλεύρι ανακατεύποντας συνεχώς
-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο
-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε
-Ρίχνετε στο μίγμα της κότας την μπεσαμέλ
-Βουτυρώνετε το ταψί
-Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
-Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
-Ρίχνετε την κότα και την απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
-Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα
-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
-Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο