Σούπα μοσχαράκι με λαχανικά
Σούπα μοσχαράκι με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 6 κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 6 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 4 πατάτες σε κύβους
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το κρέας, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού, μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρέας (όχι όμως τελείως). Βγάζουμε το κρέας από τη κατσαρόλα, κρατάμε το ζωμό στην ακρη και το κόβουμε σε λωρίδες. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας, περιχύνουμε με το ζωμό του, συμπληρώνουμε και λίγο νερό αν χρειάζεται και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Σερβίρουμε τη σούπα με χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.