Γουρουνόπουλο ψητό
Γουρουνόπουλο ψητό
ΥΛΙΚΑ:
- 2 κιλά γουρουνόπουλο
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια, χυμό
- Λεμονόφυλλα
- Αλάτι, Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το κρέας, το χαράζουμε και βάζουμε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Το αφήνουμε έτσι για περίπου 2 ώρες.
Κατόπιν το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα ταψί που μέσα έχουμε στρώσει λεμονόφυλλα.Η μεριά του δέρματος μπαίνει από κάτω.
Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (170ο Κελσίου) για 2 ? 3 ώρες.
Γυρνάμε το κρέας από την άλλη μεριά και ψήνουμε άλλη μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει.