Κοτόπουλο με αρακά
Κοτόπουλο με αρακά
ΥΛΙΚΑ:
- 1 1/2 φλυτζάνι νερό
- 1 σακκουλάκι αρακά
- 1 κουταλιά της σούπας
- 2 κονσέρβες τοματάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλυτζάνι λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κότα
- 3 πατάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε την κότα και την τρίβετε με μία λεμονόκουπα
-Βάζετε το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί
-Προσθέτετε την κότα και τσιγαρίζετε όσο μπορείτε
-Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ
-Αλατοπιπερώνετε
-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει
-Μόλις πάρει 2-3 βράσεις ρίχνετε το νερό και περιμένετε να βράσει πάλι
-Προσθέτετε τον αρακά και τις πατάτες κομμένες στα 8
-Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους