'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Αχνιστές γυαλιστερές
Αχνιστές γυαλιστερές

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό γυαλιστερές
  • ελαιόλαδο
  • σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • μαϊντανό
  • νεράκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα φαρδύ τηγάνι προσθέτουμε ένα δάχτυλο νερό. Ρίχνουμε μέσα τις γυαλιστερές κλέινουμε με το καπάκι το τηγάνι και περιμένουμε να ανοίξουν. Όσες ανοίγουν τις μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος (αν κάποια παραμένει πεισματικά κλειστή την πετούμε). Όταν ανοίξουν όλες οι γυαλιστερές, το νεράκι που έχει μείνει στο τηγάνι τα φυλάμε σε ένα ποτήρι στην άκρη για αργότερα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάζουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο να ροδίσει (προσοχή μην μας καεί). Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε στο τηγάνι και πάλι τις γυαλιστερές. Το νεράκι που κρατήσαμε (το θυμάστε;) προσθέτουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Περιχύνουμε τις γυαλιστερές σκεπάζουμε και πάλι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτάκια. Μεταφέρουμε σε πιατέλα, και πασπαλίζουμε με λεπτοκομμένο μαϊντανό.