Μπιφτέκια με ελιές
Μπιφτέκια με ελιές

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 300 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 3 φέτες ψωμιού μουλιασμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2 κ.σ μαιντανό
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. ελιές
  • 150 γρ. φέτα, σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε ώσπου να ασπρίσει ο κιμάς. Κατά διαστήματα χτυπάμε ελαφρά τον κιμά. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα στη ψύξη να ενωθούν οι γεύσεις. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθουμε μπιφτέκια μικρά και πλατιά, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Στα μισά του χρόνου τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.