Μανιτάρια φρικασέ
Μανιτάρια φρικασέ

ΥΛΙΚΑ:
  • ½ κιλό μανιτάρια άσπρα φρέσκα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 δεματάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ δεματάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές ούζο
  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 4 κουταλιές ρύζι καρολίνα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 με 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • χυμό ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια με 3-4 κουταλιές νερό σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε τον άνιθο και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε για λίγο το φαγητό να εξατμιστεί το οινόπνευμα περίπου 3' και προσθέτουμε το μαρούλι και το ρύζι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 20'. Τελειώνοντας το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγο ζουμάκι. Σβήνουμε τη φωτιά. Παίρνουμε λίγο από το ζουμάκι, το λάδι, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε στο πολυμίξερ για 2' - 3' να ενωθούν τα υλικά. Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα, ώστε το λαδολέμονο να πάει παντού.