Φιλέτο σε σφολιάτα
Φιλέτο σε σφολιάτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 8 φιλέτα μοσχαρίσια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 250 γρ. μανιτάρια άσπρα σε φέτες
  • 1/2 φλυτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φύλλα σφολιάτας κομμένα στα 4
  • 8 κ.σ. τυρί γκοργκοντζόλα
  • 2 κρόκοι αβγών χτυπημένοι με λίγο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε τα φιλέτα με 2 κ.σ. λάδι. Σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά τα ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3'. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Στα 8 κομμάτια σφολιάτας μοιράζουμε το τυρί τα μανιτάρια και τα φιλέτα. Αλείφουμε την περίμετρο των κομματιών με αβγό και κλείνουμε με ένα δεύτερο κομμάτι σφολιάτας. Πατάμε τις άκρες με πιρούνι για να κολλήσουν και αλείφουμε την επιφάνεια με αβγό. Βάζουμε τις σφολιάτες στο ψυγείο για 15'. Ψήνουμε για 20'.