Πίτα με γαλοπούλα
Πίτα με γαλοπούλα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο έτοιμη ζύμη σφολιάτα
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
  • 1 στήθος γαλοπούλας βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. κάστανα, βρασμένα και χοντροκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. φέτα ή μυζήθρα, τριμμένη
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.κ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο ώσπου να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και τα κάστανα και συνεχίζουμε για 4-5 λεπτά το ανακάτεμα. Σβήνουμε με το κρασί και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ανακατεύουμε τη γέμιση καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα το πρώτο φύλλο της σφολιάτας. Απλώνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας, το λαδώνουμε και ψήνουμε τη πίτα για 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.