'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Ρολό κιμά
Ρολό κιμά

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 φέτες ψωμί, μουλιασμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/3 φλιτζ. βερμούτ ή λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 αβγό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 4 αβγά, βρασμένα σφιχτά
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κ.κ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι, το βερμούτ, την παρμεζάνα, το ωμό αβγό και τον μαϊντανό. Σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος απλώνουμε το μείγμα του κιμά σε ορθογώνιο σχήμα. Στη μία άκρη απλώνουμε τα βρασμένα αβγά, το ένα δίπλα στο άλλο. Τυλίγουμε τον κιμά σε ρολό μαζί με τη λαδόκολλα. Το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά την ντομάτα, το σκόρδο, το αλάτι και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε το χαρτί, περιχύνουμε το ρολό με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, σκεπασμένο με λαδόκολλα.