Χοιρινό με βύσσινα και μήλα
Χοιρινό με βύσσινα και μήλα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι
  • 800 γρ. βύσσινα, χωρίς κοτσάνια
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 50 ml κιρς ή 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 50 γρ. βούτυρο, αλατισμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 μήλα, πράσινα
  • 4 κ.κ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα βύσσινα, κρατώντας τον χυμό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και σκορπίζουμε τα μισά βύσσινα. Τυλίγουμε το ρολό, το δένουμε με σπάγγο, το αλείφουμε με το βούτυρο, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για 30 λεπτά. Περιχύνουμε το εσωτερικό των μήλων με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε 1 κ.κ. βούτυρο σε κάθε μήλο και τα γεμίζουμε με βύσσινα. Βγάζουμε το χοιρινό, το περιχύνουμε με το χυμό των βύσσινων, το κρασί και το κιρς, προσθέτουμε τα μήλα και τα υπόλοιπα βύσσινα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45 λεπτά. Αφού κρυώσει το κόβουμε σε φέτες.