Σνίτσελ Βιεννουά
Σνίτσελ Βιεννουά

ΥΛΙΚΑ:
  • 5 εσκαλόπ από μπούτι μοσχαρίσιο
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • 3 αβγά, χτυπημένα
  • αλάτι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
  • 5 φέτες λεμονιού
  • λίγο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατίζουμε τα εσκαλόπ και τα πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο. Ζεσταίνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το λάδι με το βούτυρο και αφού περάσουμε το κάθε εσκαλόπ πρώτα από το αβγό και μετά από τη φρυγανιά, τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Τα σερβίρουμε με μια φέτα λεμονιού, μερικά φυλλαράκια μαϊντανού και με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.