Αρνί με κυδώνια
Αρνί με κυδώνια

ΥΛΙΚΑ:
  • 1.500 γρ. αρνίσιο κρέας σε μερίδες
  • 3/4 φλιτζ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ, αραιωμένο σε 1/2 φλιτζ. νερό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1.250 γρ. κυδώνια κομμένα στα 6
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το κρέας και το τσιγαρίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κρέας να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε τα κυδώνια και ελέγχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ώσπου να μαλακώσουν τα κυδώνια, να δέσει η σάλτσα και το φαγητό να πιεί τα υγρά του.