Μύδια αχνιστα
Μύδια αχνιστα

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κιλά μύδια
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 μεγάλο ξερο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζ. χυμό λεμονιού
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα μύδια. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το λάδι, το κρασί το κρεμμυδι, τον μαϊντανο, το σκόρδο και την πιπερίτσα και αφήνουμε να πάρουν βράση. Ρίχνουμε τα μύδια και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Πετάμε οσα μύδια δεν άνοιξαν και σερβίρουμε τα υπόλοιπα με το ζουμί τους. Αν θέλουμε πιο πυκνή τη σάλτσα, βγάζουμε απο τη κατσαρόλα τα μύδια με τρυπητή κουτάλα και βράζουμε το ζουμί μέχρι να μειωθεί στο μισό.