Σπαγκέτι με αβγοτάραχο
Σπαγκέτι με αβγοτάραχο

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο σπαγκέτι
  • 1 μπαστούνι αβγοτάραχο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελιδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. αντσούγιες
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια ώστε να γίνουν al dente και τα σουρωνουμε. Καθαρίζουμε το αβγοτάραχο και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Στο μεταξύ σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι το σκόρδο και τις αντσούγιες. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε το χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σκορπιζουμε πάνω τους το αβγοτάραχο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.