Πανσέτα με ψητές ντομάτες
Πανσέτα με ψητές ντομάτες
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κομμάτι πανσέτα (1,2 κιλό)
- 60 γρ. καππαρόφυλλα
- χονδρό αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κ.κ. κόκκινο πιπέρι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 4 ντομάτες, κομμένες στα 4
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί, βάζουμε τα καππαρόφυλλα σε χαρακιές και αλατοπιπερώνουμε. Κατόπιν, αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ μεχρι να ομογενοποιηθουν. Αλείφουμε με αυτό το μείγμα τη πανσέτα και τη βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 1,5 ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο νερό. Περίπου 15' προτού βγάλουμε το κρέας από το φούρνο, ρίχνουμε τις ντομάτες στο ταψί.