Μανιτάρια στιφάδο
Μανιτάρια στιφάδο

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 20 γρ. λεντινούλα
  • 20 γρ. βασιλομανίταρα
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα πλευρώτους σε φέτες, για 6-8 λεπτά, και τα αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε τα ξερά μανιτάρια, και τα αφήνουμε στην άκρη με τα πλευρώτους. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, με προσοχή να μη διαλυθούν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε τα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.