Κατσικάκι με θυμάρι
Κατσικάκι με θυμάρι

ΥΛΙΚΑ:
  • 3 κιλά κατσίκι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.κ. θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 γρ. ντοματίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε το κατσίκι με 1 κουταλιά λάδι και το πασπαλίζουμε με το μισό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το υπόλοιπο θυμάρι και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το κατσίκι με τα ντοματίνια σε ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Στη μέση του ψησίματος τα γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο 10 λεπτά προτού το κόψουμε. Το σερβίρουμε με ψητά λαχανικά.