Κοτόπουλο με ρεβίθια
Κοτόπουλο με ρεβίθια
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κοτόπουλο, σε μερίδες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 κ.κ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 κ.κ. ροζ πιπέρι
- 1 κ.κ. γλυκιά πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζ. ρεβίθια βρασμένα
- 400 γρ. χυλοπίτες τετράγωνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ολόκληρη τη πιπεριά, τον πελτέ, την κανέλα, το ροζ πιπέρι, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προς το τέλος, προσθέτουμε τα ρεβίθια. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα χυλοπιτάκια, τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με το κοτόπουλο και τη σάλτσα του.