Μοσχάρι με καρότα
Μοσχάρι με καρότα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1.200 γρ. μοσχάρι σπάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6 κεδροκούκουτσα
  • 1 κιλό καρότα
  • 6 κλωνάρια μαϊντανό
  • 6 κλωνάρια σχοινόπρασο (τσάιβς)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε κατσαρόλα ροδίζουμε στο ελαιόλαδο το κρέας για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 250 ml νερό, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και τα κεδροκούκουτσα και αφήνουμε να βράσουν για 1 1/2 ώρα. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα καρότα και αφήνουμε για άλλη 1 ώρα σε σιγανή φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό πολύ ζεστό με 1 κλωνάρι μαϊντανό και 1 σχοινόπρασο σε κάθε πιάτο.