Κρέας με δαμάσκηνα
Κρέας με δαμάσκηνα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 ½ κιλό κρέας ψαχνό χοιρινό ή μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό ζεστό
  • ½ κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 5 γαρύφαλα, αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. Τσαγιού κρασί κόκκινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα με το κρασί. Σωτάρουμε το κρέας με το λάδι, έτσι ώστε να πάρουν χρώμα τα κομμάτια από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας το φαγητό για 2-3'. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 1 ώρα. Ρίχνουμε τα μουσκεμένα δαμάσκηνα στο κρέας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τα γαρύφαλα. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να γίνουν το κρέας και τα δαμάσκηνα.