Φιλέτο μοσχάρι με ψητές πατάτες
Φιλέτο μοσχάρι με ψητές πατάτες

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο
  • Για τη μαρινάτα:
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml μπράντι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. πράσινο πιπέρι, χοντροκομμένο
  • αλάτι
  • Για τις πατάτες:
  • 4 πατάτες, σε αλουμινόχαρτο
  • 1 κ.σ. γιαούρτι ή κρέμα τυριού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψήνουμε τις πατάτες στο γκριλ. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, τις κόβουμε στη μέση και προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι ή κρέμα τυριού. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα προσθέτουμε το φιλέτο ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες. Μετά παίρνουμε μεγάλα μεταλλικά σουβλάκια, καρφώνουμε από 1 κομμάτι κρέας στο καθένα και ψήνουμε στο γκριλ.