Πατάτες φούρνου με πορτοκάλι
Πατάτες φούρνου με πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ:
- 1,2 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού γαλλική μουστάρδα, ελαφρώς πικάντικη
- 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κοφτή θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τις καθαρισμένες και κομμένες πατάτες. Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού. Τα ενώνετε
ανακατεύοντας ελαφρά, ρίχνετε μέσα τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί στους χυμούς. Με το μείγμα περιχύνετε τις πατάτες τις, οποίες
ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας. Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τις αδειάζετε σε ένα ταψί του φούρνου. Ό,τι χυμοί μείνουν
στο μπολ τους ρίχνετε πάνω στις πατάτες, τις πασπαλίζετε με το θυμάρι και τις αλατοπιπερώνετε. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45
λεπτά, σκεπασμένες με ένα λαδόχαρτο. Στη συνέχεια αφαιρείτε το λαδόχαρτο και τις αφήνετε να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα και τις αφήνετε ακόμα για 20 λεπτά.
Τις σερβίρετε σε πιατέλα.