Κεφτέδες κοκκινιστοί
Κεφτέδες κοκκινιστοί
ΥΛΙΚΑ:
- Για τους κεφτέδες:
- 3/4 του κιλού κιμά
- 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κοφτή κουταλιά κολίαντρο σε σκόνη
- 1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα
- 1/2 φλιτζανάκι γλυκό κρασί
- 1 φλιτζανάκι γάλα
- 1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν
- 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο ή απλό ξύδι
- 1 αυγό
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1-2 φλιτζανάκια νερό
- αλάτι - πιπέρι
- 3/4 φλιτζανιού γαλέτα
- Για την σάλτσα:
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 4-5 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
- 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι κρασί
- 3-4 κουταλιές σάλτσα κέτσαπ
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 2/3 κούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος και το σχήμα που προτιμάμε.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα, βράζοντας όλα τα υλικά της για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τους κεφτέδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μισή ώρα ακόμη, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Συνήθως με τις ποσότητες αυτές η σάλτσα δεν χρειάζεται "δέσιμο", αν χρειαστεί όμως συνεχίστε για λίγα λεπτά ακόμη το μαγείρεμα με ανοικτή κατσαρόλα και πιο δυνατή φωτιά.
Σερβίρουμε με πατατες, ρύζι, πουρέ ή ότι άλλο.