Βοδινό με βερίκοκα
Βοδινό με βερίκοκα

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. βερίκοκα
  • 50 γρ. βουτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρασι λευκο ξηρο
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 800 γρ. βοδινο
  • κόκκοι λιγοι μαυρο πιπερι
  • λίγο μπαχαρικο σαφρον
  • 1 σκελίδα σκορδο
  • 3 φύλλα μέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπατε το σκορδο, τη μεντα και τις ινες του σαφρον στο γουδι μαζι με τους κοκκους πιπερι και το λαδι. Με αυτο το μειγμα αλειφετε το βοδινο και το βαζετε στο αλουμινοχαρτο, τυλιγοντας το καλα και στη συνεχεια το ψηνετε για 20' σε προθερμασμενο φουρνο. Βγαζετε το κρεας απο το αλουμινοχαρτο και το κοβετε σε λεπτες φετες, τις οποιες τοποθετειτε σε ενα ταψακι και τις καλυπτετε με τα βερικοκα, αφου προηγουμενως τα κοψετε στη μεση. Περιχυνετε με το βουτυρο και τον κυβο, διαλυμενο σε μιση κουπα νερο. Θα ψησετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να ψηθουν το κρεας και τα βερικοκα.