Τσιπούρα γεμιστή στη λαδόκολλα
Τσιπούρα γεμιστή στη λαδόκολλα
ΥΛΙΚΑ:
- 1 τσιπούρα, περίπου 800 γραμμ. καθαρισμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανάβουμε το φούρνο στους 190 C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, τα καρότα περίπου 15 λεπτά. Βάζουμε δύο κομμάτια λαδόκολλα το ένα επάνω στο άλλο. Βάζουμε από πάνω την τσιπούρα, την λαδώνουμε και την αλατοπιπερώνουμε μέσα - έξω. Γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού με όσα λαχανικά χωράνε. Βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά πάνω στο ψάρι πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, περιχύνουμε με το κρασί, τυλίγουμε καλά τη λαδόκολλα, τη δένουμε με σπάγγο και ψήνουμε στον φούρνο 1/2 ώρα περίπου.