Κατσικάκι με άγρια χόρτα
Κατσικάκι με άγρια χόρτα
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
- 1½ κιλό άγρια χόρτα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2½ φλ. τσαγιού νερό ζεστό
- 2 αυγά
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. πιπέρι
- 1 κ.σ. άνηθο
- 2 κ.σ. μάραθο
- 5 ίνες από άγριο κρόκο
- 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα περιχύνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5΄ σε δυνατή φωτιά. Ζεματάμε τα χόρτα σε βραστό νερό για 5΄. Ρίχνουμε στο κρέας τα χόρτα, καλύπτουμε με το νερό και βράζουμε για 45΄. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον κρόκο, τον άνηθο και τον μάραθο. Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τ? αυγά, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και λίγο ζουμί από το φαγητό. Το περιχύνουμε στην κατσαρόλα με το κατσικάκι, ανακινώντας κάπου κάπου ώσπου να δέσει το αυγολέμονο.