Καρμπονάρα
Καρμπονάρα
ΥΛΙΚΑ:
- 300 γραμ. μπέικον
- 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες (κονσέρβα)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- λάδι για το τσιγάρισμα
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος
- 250 γραμ. τυρί τριμμένο
- 500 γραμ. πένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το μπέικον ψιλοκομμένο με το κρεμμυδάκι και μετά προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
Αφού τσιγαριστούν, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
Βράζουμε τις πένες, τα βουτυρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και το μπέικον πάνω στα πενάκια και το ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε όλο το πυρέξ με τριμμένο τυρί μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντίσταση πάνω-κάτω για 30 λεπτά.