Ψαρονέφρι με ζεστό ταμπουλέ
Ψαρονέφρι με ζεστό ταμπουλέ

ΥΛΙΚΑ:
  • 600 γραμμ. ψαρονέφρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού πλιγούρι
  • 250 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • 250 γραμμ. ασπρομανίταρα μικρά, ολόκληρα
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό
  • 1/4 φλ. τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λωρίδες και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 1 ώρα το λιγότερο στο ψυγείο να μαριναριστεί. Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε μπολ με κρύο νερό για 15'. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε καλά, να φύγουν όλα τα υγρά. Σε μεγάλο τηγάνι γουόκ ζεσταίνουμε ένα κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μαριναρισμένο κρέας και σιγοψήνουμε γυρίζοντας το για περίπου 8',έως ότου ψηθεί καλά. Το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι (1 κ.σ.), τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε για 2'-3' να μαραθούν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το πλιγούρι και τα αφήνουμε για 5' ανακατεύοντας. Πασπαλίζουμε τα μυρωδικά, ξαναβάζουμε το κρέας στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.