Κεφτεδάκια μελιτζάνας
Κεφτεδάκια μελιτζάνας

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά
  • 1/3 φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • 1/2 φλιτζ. αλεσμένη καρυδόψιχα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Φρυγανιά ή αλεύρι για το πανάρισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε καρέ 3 εκ. Τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε για 8΄-10΄, να μαλακώσουν (εναλλακτικά ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ολόκληρες και κρατάμε τη σάρκα τους). Τις στραγγίζουμε καλά, τις πιέζουμε στο σουρωτήρι να αποβάλλουν τα υγρά τους (πρέπει να στραγγίσουν καλά). Σε μπολ βάζουμε τη μελιτζάνα, τη φρυγανιά, το τυρί, την καρυδόψιχα, το αυγό, το μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν το μείγμα είναι αραιό, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή φρυγανιά ώσπου να πλάθεται. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, περίπου 3 εκ. Τα αλευρώνουμε ή τα πανάρουμε σε φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, να ροδίσουν. Τηγανίζουμε λίγα λίγα, να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.