Κεφτεδάκια με σάλτσα κάρυ
Κεφτεδάκια με σάλτσα κάρυ

ΥΛΙΚΑ:
  • 500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 κ.γλ. κάρυ σκόνη
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 μικρά καρότα τρυφερά
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ζωμός βοδινού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τον κιμά σε ένα σκεύος και προσθέτουμε μία πρέζα κάρυ, αλάτι, πιπέρι, το αυγό χτυπημένο και τη φρυγανιά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βάζουμε στην άκρη. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τα καρότα και τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε τα κεφτεδάκια με το χλιαρό ζωμό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά. Διαλύουμε το υπόλοιπο κάρυ και το αλεύρι σε λίγο νερό. προσθέτουμε στο μείγμα λίγο λίγο από το ζωμό του φαγητού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με προσοχή μέχρι να πήξει η σάλτσα.