Κρητικό παξιμάδι με αβγά μάτια
Κρητικό παξιμάδι με αβγά μάτια

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 μεγάλα παξιμάδια
  • 4 αβγά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένη ρόκα
  • 2 σφιχτές τομάτες
  • 2 κ.σ. ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 1/2 κ.σ. βασιλικό τριμμένο
  • 2 πιπεριές
  • 4 πιπερίτσες καυτερές
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. τριμμένο τυρί
  • 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βρέχουμε με λίγο χλιαρό νερό τα παξιμάδια να μαλακώσουν λίγο. Σε ανοιχτό σκεύος ρίχνουμε νερό ελαφρά αλατισμένο και όταν αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε τα αυγά για 2'-3'.Όταν σφίξουν είναι έτοιμα. Τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα με προσοχή και τοποθετούμε κάθε αβγό επάνω σε κάθε παξιμάδι. Στρογγυλεύουμε με ένα μαχαιράκι το ασπράδι των αβγών. Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπερίτσες, τις πιπεριές και τις τομάτες σε κυβάκια. Αναμιγνύουμε με το μαϊντανό, τη ρόκα, τις ελιές, το βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα χορταρικά στο στρογγυλό περιθώριο γύρω από το ασπράδι. Αναμιγνύουμε το τριμμένο τυρί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε τα αυγά. Διακοσμούμε με 2 φύλλα βασιλικό στη μέση των κρόκων. Σερβίρουμε.