Αρνάκι σε στυλ Μαροκινό
Αρνάκι σε στυλ Μαροκινό

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 μπουτάκι ή ωμοπλάτη αρνιού 500 γρ κομμένο σε κομμάτια
  • 10 μικρά κρεμμυδάκια ολόκληρα
  • 15 δαμάσκηνα ξερά
  • 4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο τριμμένο ή σπόρους κύμινου
  • 3 κούπες νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας (κύμινο, κόλιανδρο,κουρκουμά, πιπέρι) σε αυτό το σημείο για βγάλουν τα αρώματα τους. Προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε καλά για να κοκκινίσει και για να το σφραγίσουμε. Όταν το κρέας μας είναι έτοιμο προσθέτουμε τα δαμάσκηνα & τις 3 κούπες νερό και αλατίζουμε. Όταν το φαγητό μας πάρει βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο ελάχιστο σημείο και σκεπάζουμε με το καπάκι. Βράζουμε για περίπου 3 ώρες ή μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού μας. Το τρώμε ζεστό με συνοδεία κουσκούς, ρυζιού ή πουρέ.