Μοσχάρι με μανιτάρια και κρασί
Μοσχάρι με μανιτάρια και κρασί
ΥΛΙΚΑ:
- 4 φέτες μοσχάρι τρανς ή κόντρα, 200 γραμμ. η κάθε μία
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γραμμ. ασπρομανίταρα ολόκληρα
- 300 γραμμ. πλευρότους
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τις φέτες μοσχάρι στα δύο. Σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λιπαρή ουσία) ψήνουμε το κρέας 4' από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 5' έως ότου πιούν τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά του. Τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.