Ζυγούρι κοκκινιστό
Ζυγούρι κοκκινιστό

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα
  • 8 ντομάτες μέτριες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 ποτήρια κοκ. κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχάρι
  • δαφνόφυλλο
  • ρίγανη
  • ελάχιστο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και από τις δυο μεριές. Κόβουμε σε φέτες τις μισές ντομάτες και σκεπάζουμε το κρέας, ενώ τις άλλες μισές τις αλέθουμε στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό. Ρίχνουμε πάνω από τις ντομάτες που απλώσαμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Στο τέλος ρίχνουμε το κρασί και ελάχιστο λάδι. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 1 1/2 περίπου ώρα , έχοντάς το σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, που το βγάζουμε 10 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος.