Μελιτζάνες με ρεβίθια
Μελιτζάνες με ρεβίθια
ΥΛΙΚΑ:
- 4 μελιτζάνες μεγάλες
- 250 γρ. ρεβίθια
- 1/2 κ.σ. σόδα
- 2 γιαουρτάκια με χαμηλά λιπαρά
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 2 κ.σ. δυόσμο
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- κόκκινο πιπέρι
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά και κόβουμε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες ψιλές. Τις αφήνουμε 20 λεπτά σε σκεύος με νερό. Μετά τις τινάζουμε μία μία και τις τοποθετούμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου. Τις πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλάτι και τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 25 λεπτά. Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό. Ρίχνουμε τη σόδα. Το επόμενο πρωί ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό. Βάζουμε καθαρό νερό ελαφρά αλατισμένο. Καθαρίζουμε και κόβουμε στα δύο το κρεμμύδι και βράζουμε με τα ρεβίθια για 1 ώρα και 30' περίπου. Όταν χυλώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα σουρώνουμε. Αδειάζουμε τα γιαουρτάκια σε μπολ, τρίβουμε τις δύο σκελίδες σκόρδο. Πλένουμε και κόβουμε ψιλά τα φυλλαράκια του δυόσμου. Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλλες τις πιπεριές, κίτρινη και κόκκινη. Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το δυόσμο, το τριμμένο σκόρδο και τη μουστάρδα. Σε μεγάλη πιατέλα στρώνουμε τις μελιτζάνες, επάνω τους σκορπίζουμε τα ρεβίθια, όπου πέσουν και στη μέση απλώνουμε το γιαούρτι κι επάνω σε όλα τα υλικά τοποθετούμε τις πιπεριές σε ροδέλες. Σερβίρουμε.