Μακαρόνια με σπαράγγια
Μακαρόνια με σπαράγγια
ΥΛΙΚΑ:
- 500 gr. spaghetti no. 6
- 500 gr. πράσινα φρέσκα σπαράγγια
- 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 φυλλαράκια βασιλικό
- 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο
- 6+2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας ζωμό από τα σπαράγγια
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε αφαιρώντας το σκληρό μέρος και πλένουμε τα σπαράγγια.
Κάνουμε δεματάκια μικρά δένοντας 4-5 σπαράγγια μαζί.
Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Ταυτόχρονα βάζουμε να γίνονται τα μακαρόνια.
Στο multi βάζουμε τον μαϊντανό,το πολτοποιημένο σκόρδο,τον βασιλικό,τις 6 κουταλιές ελαιόλαδο,τον ζωμό από τα σπαράγγια,λίγο
αλάτι και πολτοποιούμε.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα καίμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περιχύνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα μαϊντανού και ανακατεύουμε να πάει παντού.