Μακαρόνια με σπαράγγια
Μακαρόνια με σπαράγγια

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 gr. spaghetti no. 6
  • 500 gr. πράσινα φρέσκα σπαράγγια
  • 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 φυλλαράκια βασιλικό
  • 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο
  • 6+2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ζωμό από τα σπαράγγια
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε αφαιρώντας το σκληρό μέρος και πλένουμε τα σπαράγγια. Κάνουμε δεματάκια μικρά δένοντας 4-5 σπαράγγια μαζί. Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Ταυτόχρονα βάζουμε να γίνονται τα μακαρόνια. Στο multi βάζουμε τον μαϊντανό,το πολτοποιημένο σκόρδο,τον βασιλικό,τις 6 κουταλιές ελαιόλαδο,τον ζωμό από τα σπαράγγια,λίγο αλάτι και πολτοποιούμε. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα καίμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα μαϊντανού και ανακατεύουμε να πάει παντού.