Τηγανιά Κοτόπουλου
Τηγανιά Κοτόπουλου

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (κατά προτίμηση πευκοανθόμελο)
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια για τηγανιά. Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κοτόπουλο. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε σιγανή φωτιά για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφού βράσει το κοτόπουλο και έχει σχεδόν τελειώσει το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κάρυ. Ανακατεύουμε καλά και αφού σοτάρουμε για 3-4 λεπτά το κοτόπουλο με τις πιπεριές σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες ή πουρέ. Αν θέλουμε για ένα ελαφρύ βραδινό πιάτο σερβίρουμε το κοτόπουλο με σαλάτα λάχανο ή μαρούλι.