Μοσχάρι μπουργκινιόν
Μοσχάρι μπουργκινιόν

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 3-4 καρότα κομμενα σε χοντρές ροδέλες
  • 200 γραμμάρια μικρά κρεμμυδάκια
  • 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού μανιτάρια
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε σε μέτρια φωτιά το κρέας να ροδίσει για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτετε τα χορταρικά (κρεμμύδια, μανιτάρια, καρότα, φύλλο δάφνης) και συνεχίζετε το ανακάτεμα άλλα 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά 1 1/2 ώρα μέχρι να πιεί το ζουμί και να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του Αν χρειστεί προσθέστε λίγο νεράκι κατά τη διάρκεια του βρασμού.