Κοτόπουλο ατζέμ πιλάφι
Κοτόπουλο ατζέμ πιλάφι

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλυτζ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 τομάτες ώριμες περασμένες από τον τρίφτη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοκκινίζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το μισό βούτυρο. Κατόπιν προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθεί. Οταν το κρέας μαλακώσει το βγάζουμε σε πιατέλα και μετράμε το ζουμί, πρέπει να είναι 4 φλιτζ. τσαγιού, αν δεν είναι συμπληρώνουμε με νερό. Ρίχνουμε το υγρό στην κατσαρόλα και όταν πάρει βράση, βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και το ρύζι. Το ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και όταν αρχίζει να βράζει ελλατώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20'-25' περίπου. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε τηγάνι να κάψει και το ρίχνουμε επάνω στο πιλάφι.