Κανελόνια α λα κρεμ
Κανελόνια α λα κρεμ
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κουτί κανελόνια
- 150 γρ. μανιτάρια
- 100 γρ. γκούντα τριμμένο
- 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 50 γρ. μοτσαρέλα τριμμενη
- 100 γρ. ζαμπόν
- 50 γρ. φετα τριμμένη
- 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 5-6 φέτες γκούντα
- πιπέρι, κόκκινο πιπέρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβουμε πολύ μικρά κομμάτια το ζαμπόν και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε στο λαδάκι.
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα τυριά με τα πιπεράκια και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ζαμπόν χωρίς το λαδάκι και τα ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ταψί ή ενα πυρέξ και αλείφουμε τον πάτο με το λαδάκι που τσιγαρίσαμε το ζαμπόν και τα μανιτάρια
Παίρνουμε ένα ένα τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με προσοχή έτσι ώστε να μην μας σπάσουν. Εγώ βάζω την μια πλευρά στην παλάμη μου έτσι ώστε να μην φεύγει η γέμιση και πιέζω
σιγά σιγά με την άκρη του κουταλιού να πάει μέχρι κάτω η γέμιση. Γεμίζουμε όλα τα κανελόνια και τα αραδειάζουμε στο ταψί μας
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό και το νεράκι και τα περιχύνουμε.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε περίπου μια ώρα στους 150-180 βαθμούς.
Έπειτα ξεσκεπάζουμε, βάζουμε τις φέτες γκούντα από πάνω και πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι. Περιμένουμε να λιώσει το κασέρι και τα βγάζουμε από τον φούρνο.