Κοτόπουλο με λαδερά λαχανικά
Κοτόπουλο με λαδερά λαχανικά
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ
- 500 γραμμ. φασολάκια
- 250 γραμμ. αρακά
- 2 καρότα κομμένα σε καρέ
- 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (4 κ.σ.) σε πλασοτέ κατσαρόλα. Ροδίζουμε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για 6΄-8΄. Προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρη τη σκελίδα), τα καρότα
κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τα αφήνουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 50΄, να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά.
Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/4 φλιτζ.).
Βράζουμε για περίπου 20΄, μέχρι να μελώσει η σάλτσα αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.