Μοσχάρι με μπέικον και κόκκινο κρασί
Μοσχάρι με μπέικον και κόκκινο κρασί
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κ. μοσχάρι φιλέτο
- 3 σκ. σκόρδο σε φέτες
- 10 με 20 λεπτές φέτες μπέικον
- 1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
- 150 ml.κόκκινο κρασί
- 400 γρ. ντοματάκια
- 2 κ.σ. δενδρολίβανο τριμένο
- αλατοπίπερο και λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένομε, στραγγίζουμε τα φιλέτα. Τα τρυπάμε με μαχαιράκι και βάζουμε τις μισές φετούλες σκόρδου μες στο κρέας,πασπαλίζουμε με το μισό δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας απλώνουμε δύο λωρίδες μπέικον, βάζουμε απάνω το φιλέτο και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα και μπέικον. Βάζουμε στο ψυγείο μία ώρα.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ρολά καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το υπόλοιπο σκόρδο, τα μανιτάρια να σοταριστούν και αυτά λίγο, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντοματούλες και το υπόλοιπο δενδρολίβανο.
Βάζουμε τα ρολά σε ταψάκι, περιχύνουμε με τη σάλτσα τους, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 40 λεπτά.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά περίπου να ροδίσουν.