Χοιρινό κλέφτικο
Χοιρινό κλέφτικο
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό χοιρινο
- 150 γραμμάρια τυρί
- 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι , πιπέρι
- μυρωδικά: θυμάρι, δενδρολίβανο
- 150-200 γραμμάρια μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε τις μπουκίτσες χοιρινού σε ένα μπώλ, τις αλατίζουμε, προσθέτουμε το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικα.
Προσθέτουμε την τομάτα το κρεμμύδι και το τυρί. Στο τέλος απλώνουμε την μουστάρδα και ανακατέβουμε πολύ καλά να πάει σε όλο το κρέας.
Βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου σε τούλινα πουγκάκια (τα αφαιρούμε μετά το ψήσιμο). Για ακόμα πιο μυρωδάτο αποτέλεσμα το προετοιμάζουμε απο το προηγούμενο βράδυ και το αφήνουμε στο ψυγείο σε σκεπασμένο μπώλ.
Απλώνουμε πριν το ψήσιμο το χοιρινο σε μια λαδόκολα την οποία και κλείνουμε φάκελο πολύ καλά.
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα (αντιστάσεις πάνω κάτω, με το ταψί στην μέση του φούρνου). Στο τέλος ανοίγουμε τη λαδόκολα για 5 λεπτά για να ροδίσει το χοιρινό.
Αν το ζουμί φύγει απο την λαδόκολα το περιχύνουμε πάνω στο κρέας στην πιατέλα σερβιρίσματος.