Αρνάκι πικάντικο
Αρνάκι πικάντικο
ΥΛΙΚΑ:
- 2 κιλά αρνάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- Για τη μαρινάδα
- 2 κ.σ. πελτέ
- 2 κ.σ. κύμινο
- 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. ρίζα τζίντζερ, σε σκόνη
- χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αρνάκι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.
Ρίχνουμε τα κομμάτια μαζί με τη μαρινάδα σε ένα βαθύ τηγάνι και τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.