Spaghettini με κυδώνια & μπρόκολο
Spaghettini με κυδώνια & μπρόκολο
ΥΛΙΚΑ:
- 350 γρ. ζυμαρικά Spaghettini
- 1 κιλό κυδώνια (θαλασσινά)
- 200 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
- 10 ντοματίνια τσέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ελιές
- 2 ματσάκια ρόκα
- μισό ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
- αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο με μία σκελίδα λιωμένο σκόρδο. Ρίξτε τα κυδώνια, σβήστε τα με λευκό κρασί και βράστε μέχρι που να ανοίξουν. Αφήστε μερικά ολόκληρα και βγάλτε το κέλυφος από τα υπόλοιπα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους.
Βράστε τα ζυμαρικά Spaghettini της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, μαζί με τα μπουκετάκια μπρόκολου. Στραγγίξτε μόλις γίνουν al dente και σοτάρετε με τα κυδώνια, τη ρόκα και τα ντοματίνια. Προσθέστε μερικές κουταλιές ψιλοκομμένες ελιές και σερβίρετε.