Μακεδονίτικοι κεφτέδες
Μακεδονίτικοι κεφτέδες
ΥΛΙΚΑ:
- 2 κιλά χοιρινό κρέας
- 2 αβγά για την γέμιση
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι
- μαυροπίπερο
- κύμινο
- 2 αβγά για το αβγολέμονο
- 1 λεμόνι για το αβγολέμονο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβουμε το κρέας στο μούλτι μας. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε.
Λαδώνουμε το ταψί μας και πλάθουμε τον κιμά μας σε μικρά μπαλάκια, μέγεθος καρυδιού.Τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι μας.
Πάνω από τα κεφτεδάκια ρίχνουμε αλάτι, κόκκινο πιπέρι και λάδι και τα βάζουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν από πάνω.
Στη συνέχεια τοποθετούμε αρκετό καυτό νερό στο ταψί(να σκεπαστούν τα κεφτεδάκια) και τα βάζουμε πάλι στο φούρνο για να βράσουν.
Όταν τα κεφτεδάκια βράσουν τα βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο με το ζουμάκι από το ταψί και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια.